Poišči objavo ali temo na blogu

nedelja, 22. november 2009

Trening z utežmi in prehrana za krepitev mišične mase

Dvigovanje težkih uteži stimulira tisto mišično tkivo, ki ima največji potencial za rast mišic.Če boste dvigovali lahka bremena, ne pričakujte, da boste imeli velike mišice.

Dejansko morate prisiliti mišice, da postanejo močnejše, to je edina možnost za rast.Če želite imeti več mišične mase, potem morate imeti tudi več moči.Dokler uporabljate program, ki vam omogoča, da postajate močnejši, toliko časa boste lahko tudi pridobivali maso.

Preveč treninga vodi samo v pretreniranost, to pa vodi do izgube mišične mase in moči.Mišične mase ne gradite med treningom, ampak med počitkom!

Ko začnete z vadbo, vaše telo začne povečevati sproščanje testosterona.Če vadite dlje kot 45 minut, začne nivo vašega testosterona padati do izhodiščne točke, kjer se vaš kortisol (stresni hormon, ki razjeda mišično maso in povečuje zalogo maščobe) začne počasi vzpenjati.

Trenirajte trikrat tedensko, vadbo končajte v roku 45 minut in skupno ne delajte več kot 10-16 serij na vadbo.

Za večje mišične skupine, kot so hrbet, prsa, rame in noge uporabljajte kompleksne vaje, ki vam omogočajo, da dvigujete večjo težo, kar pomeni tudi, da mišično maso in moč pridobivate dosti hitreje kot pri izolacijskih vajah.

Učinkovite komplekse vaje so počepi , mrtvi dvig, potisk s prsi, dvig ročk, dvig trupa itd.

Pri pridobivanju mišične mase in izklesani postavi gre dejansko za čisto matematiko.Če želite imeti več mase, morate zaužiti več kalorij, kot jih porabite, torej morate veliko jesti.Na drugi strani pa za izklesano telo in lepo oblikovane trebušne mišice potrebujete strogo dieto ter vmes tudi kardio vadbo.


Vadba je bila posneta v fitnes centru Sokol Stožice , Dunajska 190, Ljubljana.

Trenirajte pametno,

=====================================================
Ključne besede: kako povečati mišično maso, vaje za trebušne mišice, tvojfitnesizziv, fitnes, beljakovine, testosteron, drog za uteži, fitnes priročnik, avtor, Nejc Logar, Nino Logar, hrana za krepitev mišične mase, hrana za poškodovane mišice rok, kako imeti većje mišice, kako naravno povečati nivo testosterona, kako narediti beljakovinski napitek, kako povečati testosteron, kako povečati mišice, kako pridobiti mišično maso s prehrano in vajo, kako skurit maščobo, najboljši trening za maso, načrt treniranja z utežmi, popoln trening za maso, vaje in prehrana za povečanje mišične mase, vaje za mišice, šprint, vaje,eksplozivno

Ni komentarjev: