Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 9. november 2009

Top 10 nasvetov za oblikovanje bolj mišičaste postave

1.Trenirajte največ 3-4 krat tedensko.Če se ne boste držali »pravila«, ki je v tem primeru, manj je več, lahko vaša zagnanost hitro vodi do pretreniranosti, še posebej če imate na dnevnem redu tudi druge dejavnosti, ki iz vas črpajo fizično in psihično moč.Ko želite povečati mišično maso, je počitek prav tako pomemben kot trening.

2.Trenirajte maksimalno 30-45 minut.Najboljše rezultate boste dosegli takrat, ko bosta energija in koncentracija na najvišjem nivoju, to pa je med prvih 30 minut vadbe.

3.Izvajajte kompleksne vaje.Počepi, mrtvi dvig, potisk s prsi, vojaški potisk, sklece in dvig trupa morajo biti srce in jedro vašega vadbenega programa.Z naštetimi vajami boste poleg lepo oblikovanih mišic povečali tudi moč.Izolacijske vaje za posamezne mišične skupine so manj učinkovite in zapravljanje dragocenega časa.

4.Vedno imejte pri sebi vadbeni program, trudite se da postanete z vsakim treningom močnejši in vsakič dvigujte težje uteži.Dvigovanje vedno težjih uteži velja za eno od osnovnih pravil pri pridobivanju mišične mase.Če boste to pravilo zanemarjali, se bo vaš napredek ustavil.Zapišite si, koliko kilogramov ste dvignile pri zadnjem potisku s prsi in naslednji teden izboljšajte rezultat…

5.Zamenjajte vadbeni program vsakih 4-8 tednov.Vaše telo se bo s časoma navadilo na vedno iste gibe in napore, zato morate spremeniti način vadbe, gibe in težo uteži, če želite, da mišice še naprej rastejo.Če vadite že nekaj let, morate vadbo spremeniti večkrat, kajti mišice se prej navadijo na napore.

6.Povečujte število dvigov med vadbo in obremenite vsa mišična vlakna.

7.Prehranjevanje naj postane vaša služba.To ne bo vedno zabavno, vendar če želite povečati mišično maso, potrebujete več obrokov, ter več kalorij.

8.Potrebujete 8-10 ur spanja ter občasne počitke.Ko spite in počivate, se vaše telo obnavlja po fizičnih naporih, to pa je tudi čas, ko mišice rastejo.Globoki spanec poveča vaš rastni hormon, ter nivo testosterona.Brez kvalitetnega počitka se bo zelo zmanjšala možnost za povečanje mišične mase.

9.Povečajte regeneracijo vašega organizma.Privoščite si masažo ali kopel po vadbi, naredite vaje za raztezanje, uporabljajte led in izogibajte se stresu.

10.Najdite si dobrega trening partnerja in primerni vadbeni prostor.To je pomemben nasvet, kajti pri oblikovanju mišičaste postave odločajo tudi malenkosti in zagotovo si ne želite nazadovati zaradi neprimernega trening partnerja ali vadbenega prostora.Več nasvetov o tem, kako pridobiti mišično maso, oblikovati trebušne mišice ter skuriti odvečno maščobo, si lahko preberete TUKAJ.

Trenirajte učinkovito,

======================================================
Ključne besede: pridobivanje mišične mase, mišična masa, fitnes, trebušne mišice, vaje za trebušne mišice, dieta, vaje za mišičasto postavo, najboljši trening, testosteron fitnes , bodyweight trening, fitnes vaje, kako povečati telesni metabolizem, vaje za raztezanje, stretching vaje, kako povečati testosteron, priročnik za vadbo, tvoj fitnes izziv, tvoj fitnes rezultat,

Ni komentarjev: