Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 19. oktober 2009

Izguba maščobe proti izgubi kilogramovVaša telesna teža je sestavljena iz različnih komponent, kot so telesna maščoba, mišično tkivo, voda in glikogen.

Če želite imeti vitko in zdravo telo, morate imeti sestavljen program, ki vam bo omogočal, da skurite telesno maščobo, medtem ko vzdržujete pusto mišično maso.Več o programu v priročniku

Zelo pomemben dejavnik, ki določa bazalni metabolizem, je količina pustega mišičnega tkiva v vašem telu.Več kot imate mišic, hitreje in bolj učinkovito lahko deluje vaš metabolizem pri kurjenju maščob!

Vzdrževanje primerne mišične strukture vam bo omogočalo atletski videz, o katerem lahko večina ljudi samo sanja.

S »samomorilskimi dietami« lahko sicer kratkoročno izgubite veliko kilogramov, vendar pa dolgoročno to pomeni poraz.
Telo se bo odzvalo na primanjkljaj kalorij in upočasnilo metabolizem, ter pričelo varčevati z energijo.Rezultat tega početja pa je zmanjšanje mišične mase in povečanje proizvajanja hormona, ki zavira izgubo telesne maščobe!

Če se lotite izgube odvečnih kilogramov in oblikovanja telesa, počnite to tako, da med kurjenjem maščobe zadržite nivo mišičnega tkiva nespremenjeno.

Kako skuriti telesno maščobo medtem, ko obdržite pusto mišično maso, se lahko naučite v priročniku Tvoj fitnes rezultat.

Trenirajte pametno,

=====================================================
Ključne besede: hujšanje, dieta, trebušne mišice, vaje za trebušne mišice, fitnes,

1 komentar:

Bex pravi ...

Kako pa zdravo izgubiti mišično maso (predvsem na stegnih in mečih), če je je preveč zaradi predhodnega ukvarjanja s šprinterskimi disciplinami?
Bi na dolgi rok pomagalo to, kar počnem že zdaj - ena ura orbitreka na dan in zmanjšan vnos hrane?