Poišči objavo ali temo na blogu

torek, 13. januar 2009

Vadnica: Trening za zaposlene

Predstavljamo kratek, a izredno učinkovit trening za vse, ki nikoli nimajo dovolj časa.

Vseeno nam je, kako zaposleni ste, kakšne družinske ali službene obvez­nosti imate ter kako daleč je najbližji fitnes. Opisani trening je preprost, kratek in intenziven, zahteva pa le dva kosa opreme: stol (lahko tudi klop, pručko ali posteljo) ter uro (ali štoparico). Prvi kos najdete skoraj povsod: doma, v pisarni, hotelski sobi ali parku, uro pa ima tudi že skoraj vsak. Če je nimate, vklopite teletekst, tam je zagotovo.

Trening A


1 Eksplozivne sklece
Postavite se v položaj za sklece, roki sta narazen, in sicer malo bolj od širine ramen, napnite trebušne mišice ter se čim hitreje spustite do položaja, ko sta nadlaket in podlaket pod kotom 90 stopinj. Nižje se vam ni treba spuščati. Eksplozivno se dvignite v začet­ni položaj.

2 Brce nazaj
Ostanite v položaju za sklece, trebuh je še vedno napet. Hitro potegnite obe nogi hkrati k prsnemu košu, nato pa eksplozivno obe hkrati spet iztegnite.

3 Hoja navkreber
Še vedno ste v položaju za sklece, trebuh je seveda napet. Zdaj potegnite eno nogo proti prsnemu košu, druga pa naj bo iztegnjena. Pokrčeno nogo nato hitro izteg­­­nite, hkrati pa drugo nogo čim hitreje potegnite
k prsnemu košu.

4 Ozke sklece
Roki zdaj premaknite pod obraz, tako da se palca in kazalca obeh rok dotikata in tvorita nekakšen karo. Nap­nite trebuh ter se hitro spustite navzdol, tudi tokrat se vam ni treba spustiti do konca, ampak le do polovice giba, nato pa se eksplozivno dvignite v začetni položaj. Med spuščanjem naj bosta komolca tesno ob telesu.

Trening B

1 Skiping
Stojte zravnano ter začnite čim hitreje teči na mestu. Kolena dvigajte čim višje.

2 Počep z zamahom naprej
Postavite se v položaj za počepe, roki sta ob telesu, stopali pa v širini ramen. Nato počepnite do položaja, ko so stegna vzporedna s tlemi, hkrati pa iztegnite roki predse. Hitro se odrinite gor in roki postavite
ob telo.

3 Dvig rok
Stojte zravnano. Dlani z iztegnjenimi prsti dvig­nite ob straneh do višine obraza. Roki nato kar najhitreje izteg­­­­nite nad glavo do skoraj polnega iztega ter ju potem spustite.

4 Stopanje na stol
Eno nogo postavite na stol, nato pa se z njeno pomočjo dvignite. Spustite se nazaj na tla. Polovico časa se dvigujte z eno, polovico pa z drugo nogo.

Ostale koristne informacije najdete v priročniku Tvoj fitnes rezultat.

Vadite pravilno,

===================================================
Ključne besede: MensHealth, vadnica, trening, vadba, fitnes, fitnes klub, fitnes center, trebušne mišice, vaje za trebušne mišice,

Ni komentarjev: