Poišči objavo ali temo na blogu

ponedeljek, 27. oktober 2008

Večni vprašanji...Ali so jajca dobra in ali se lahko zredim zaradi sadja?
Nekateri se izogibajo jajc zaradi holesterola in maščob, spet drugi se izogibajo rumenjakov, "težko" kategorniki pa jih v stilu Rocky-a Balboe pojejo oz. pogoltnejo kar surova!

Cela jajca...naravni steroidi?

Vince Gironda, ki je v preteklosti treniral nekatere Hollywoodske zveznike in tudi znane bodybuilderje pravi, da so cela jajca "naravno popolna hrana" in jih je primerjal z "naravnimi steroidi".

Dejansko ni kaj za filozofirati, vse kar morate vedeti o jajcih je, da so pred kratkim naredili študijo (dr. Nicolosi iz univerze v Massachusetts-u) ki dokazuje, da se zaradi enega celega jajca,ki ga boste pojedli dnevno, ne bo zvišal nivo holesterola v vašem telesu.Podobne rezultate so pokazale tudi raziskave iz leta 2006.Eno veliko jajce vsebuje 6,3 gramov beljakovin, beljak 3,5 gramov in rumenjak 2,8 gramov.

Prav tako kratka je razlaga pri sadju, namreč Tom Venuto, razlaga, da še ni imel stranke,ki bi se zredila zaradi sadja.Povprečno ima sadje 6-7 gramov fruktoze (sadni sladkor), vsebuje veliko hranil, med katerimi bi izpostavil vlaknine in pa vodo.Sam osebno bolj priporočam sezonsko sadje.

Na vašem jedilniku naj bodo tako jajca (cela), kot tudi sadje, tako boste telo oskrbeli s potrebnimi hranili.Prehranjujte se kvalitetno,

======================================================
Ključne besede: Prehranjevanje, dieta, dodatki k prehrani, beljakovine, maščoba, ogljikovi hidrati, vitamini,

Ni komentarjev: